Több interjúban is elhangzott Tőled, hogy rengeteg lemondással járt az elmúlt 15 éved. A futamok előtt eszedbe szokott jutni az, hogy mi mindent áldoztál fel azért, hogy elindulhass?

Nem, a futam előtt mindig az előre eltervezett taktikai megoldásokon gondolkozom. A fókuszt erre irányítom. Kirekesztek minden más gondolatot. Amint befutok a célvonalon és aranyéremmel zárok, akkor lepörög előttem sok miden, a lemondások és az, hogy: Igen, megérte!

Többször is azt nyilatkoztad, hogy háttérbe szorult a magánéleted az élsport miatt. Ez az olimpiai aranyérem adta meg a kezdőlöketet számodra, hogy itt az ideje ezen változtatni?

Igen, ezt terveztem, hogyha megvalósítom az álmomat (ami az olimpiai arany érem volt), akkor nyugodtan teret nyithatok a társasági élet, magánélet felé. Itt az ideje annak, hogy a civil életemet, tanulmányaimat és a magán életemet is felépítsem, kialakítsam.

Gaál László és Kopasz Bálint, a Flavon budapesti irodájában

Szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetemen fogod megkezdeni a tanulmányaidat. Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban: izgatottan várod, vagy esetleg van benned bizonytalanság, hogy biztosan jó döntés lesz-e egyetemre járni?

Természetesen van bennem egy kis izgalom azzal kapcsolatban, hogy jól döntöttem-e, de úgy gondolom, menet közben kialakulnak majd bennem az érzések, minden elrendeződik és úgy lesz jó, ahogy lesz. Levelező szakon indulok majd és most úgy érzem, hogy így nagy terhet nem fog jelenteni számomra.

A következő 4 évben tervezed, hogy máshogy fogsz készülni a következő olimpiára vagy a „bevált recepten” nem szeretnétek változtatni az Édesanyáddal?

Úgy gondolom, hogy mindig fejlődni kell, vannak kitörési lehetőségek, új dolgok, amit be fogunk tudni építeni a felkészülésembe. Viszont szem előtt tartom azt az ősi bölcs mondást is, miszerint: „A járt utat a járatlanért ne cseréld el!”

Hogyan járultak hozzá a Flavon termékek az élsportolói karrieredhez?

Évek óta beillesztem a Flavon lekvárokat az étrendembe, különösen az egyik kedvencemet, amit sosem hagynék ki a sorból: a Flavon Max Plust. Mivel sok benne a piros bogyós gyümölcs, így azok segítik számomra a természetes vérképzést, a vas normál szinten tartását. Ennek köszönhetően a fizikai erőnlétem és a mentális teljesítményem kiegyensúlyozottan, jól működik.

Élsportolói karrierem során mindig próbáltam figyelni arra, hogy az étrend-kiegészítők, amiket fogyasztok, minél kevesebb vivő anyagot, színezéket, tartósítószert tartalmazzanak. Nekem nagyon szimpatikus, hogy a Flavon lekvárok megfelelnek ezeknek a kritériumoknak és így bátran fogyasztom őket szinte folyamatosan, évek óta.

Ha az egyik legfontosabb hatását kéne kiemelnem a Flavon termékeknél, az a flavonoidok pozitív élettani hatása lenne. Esetemben, mint élsportoló, a kemény és magas intenzitású edzések alatt nagy mennyiségben szabadulnak fel a szabad gyökök, gyulladások keletkeznek a szervezetemben, amit a flavonoid vegyületek képesek csökkenteni, mindezt természetesen – így hozzájárulnak az edzéseim közötti regenerációs idő csökkentéséhez. A Flavon Max Plus mellett a Green Plust is fogyasztom (általában a főétkezések után), hogy a nem megfelelő minőségű és mennyiségű zöldségfogyasztásomat kiegészítsem vele. Nagyon ritkán betegszem meg, komolyabban egyáltalán nem is szoktam, mivel az immunrendszerem működését is hatékonyan segítik a Flavon lekvárok és azok kombinációja.

Az interjút készítette: Kóródi Gréta

Kategória: Interjúk

1 hozzászólás

Dobosné Margó · 2021.08.31. - 08:03

Csodálatos, gratulálunk!
A Flavon termékei fantasztikusan képesek támogatni mindenki egészségét, de az igazi látványossága az élsportolóinknál jobban érzékelhető.
Kedves Bálint! Büszkék vagyunk Rád, tiszteletteljes elismerésünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük