Az egészség a szervezet alkalmazkodóképessége. Az ember célja az egészséges öregedés, a gyógyszer nélküli évek számának növelése. Az öregedésben az egyik fő tényező az ún. oxidatív stressz, amit külső és belső tényezők okoznak. A légzés az életünk és a természetes halálunk alapja. A külső oxidatív hatásokból (pl. dohányzás, UV -/elektromágneses sugárzás, kémiai környezetszennyezés stb.), illetve a szervezetünk által felvett oxigénből ún. reaktív formák képződnek, melyek között a nagyon reaktív szabad gyököknek meghatározott élettani hatásai vannak. Ezek közül az oxidáns hatások rongálják sejtjeinket, szerveinket, azaz kórképekhez vezetnek, gyorsítják öregedésünket. Ha ezen reaktív formák mennyisége a szükségest meghaladja és a felesleget vagy az általuk okozott egészségkárosításokat a szervezetünk antioxidáns védekező rendszere nem tudja semlegesíteni, bekövetkezik az ún. oxidatív stressz, ami gátolja az egészségünket.

Alapvetően fontos tehát a saját magunk által egészségtudatosan kialakított és karbantartott antioxidáns rendszer, amit elsősorban megfelelő táplálkozással, táplálék-kiegészítéssel és életmóddal lehet kialakítani. Ennek alapjai a növényi (gyümölcs, zöldség, gomba, gabona) alapú táplálékok és kiegészítő formák. Ily módon tudjuk felvenni a legfontosabb növényi alapú antioxidánsokat: a polifenolokat, ezeken belül a flavonoidokat. A flavonoidok sokféle egészségtámogató, bizonyított élettani hatással rendelkeznek, de hatásaikat együtt, nem egyedileg fejtik ki, ezért előnyösek a komplex növényi tápanyagok. Hatásaikban fontos szerepe van a biológiai hasznosulásnak, illetve az emésztőrendszerükben, a bélben képződött gombás termékeknek és a bélbaktériumoknak munkáját támogató növényi rostoknak (prebiotikumok).

A Flavon család tagjai jó biohasznosolású, prebiotikus hatású, komplex növényi anyagok speciális arányú természetes keverékei. A természetes anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítő termékeink biztonságosak és segíthetik szervezetünk egészséges működését, öregedését.

Egészségünkért tenni kell, a Flavon Család hozzásegíthet!

A szöveget Dr. Habil. Dinya Zoltán vegyészprofesszor írta, a Flavon Tudományos Munkatársa.

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük