A számos egyetem közül, ahol tanított, melyiket zárta leginkább a szívébe és miért?

  • Ez nagyon nehéz kérdés. Fiatalként sok-sok évig tanítottam az USA-ban különböző egyetemeken és mind nagy élmény volt. Teljesen máshogy kellett tanítani, mint itthon. Ott nem a „porosz tanár-diák kapcsolat” a megszokott, hanem egy partnerségi viszony, ami kölcsönös bizalmon és érdeklődésen, kíváncsiságon alapul. Az Egyesült Államokban úgy kell elmondani az anyagot, hogy a kisiskolástól a nyugdíjas professzorokig mindenki megértse, ebből a szempontból is csodálatos hely.

Szent-Györgyi Albertet személyesen is ismerte. Ő inspirálta, hogy a flavonoidokkal foglalkozzon?

  • Nem, nem Ő volt. Bognár Rezső akadémikus volt az, aki miatt a flavonoidokról kezdtem kutatni, aki Szent-Györgyi Albertnek egy barátja és kollégája volt. Szent-Györgyit inkább a sejtlégzés érdekelte, nem a flavonoidok. Bognár Rezsővel megjelent egy írásunk anno, amire Szent-Györgyi írt egy levelet azzal kapcsolatban, hogy szívesen olvasna még cikkeket és publicisztikákat a tollamból. Mondanom sem kell, hogy ez milyen nagy megtiszteltetés volt számomra. Az USA-ban sikerült is találkoznunk, a mai napig elevenen él bennem minden szóváltásunk, csodás kutató és ember volt.
Interjú Dinya Zoltán vegyészprofesszorral

Hogyan került kapcsolatba a Flavonnal?

  • 2004-ben olvastam egy újságban a Flavon Max-ról. Nagyon meglepett, hogy Debrecenben vannak olyanok, akik flavonoidos termékekkel foglalkoznak és én nem tudok róluk, így a hirdetésben megadott elérhetőségen azonnal meg is kerestem Gaál Lacit. Megbeszéltünk egy találkozót és mikor alaposan kibeszéltük a Flavon Max-ot, Laci megkérdezte, hogy szeretnék-e tudományos segítséget adni a Flavonnak. A válaszom természetesen igen volt és azóta is úgy gondolom, hogy remek döntést hoztam.

Melyik Flavon termék a személyes kedvence?

  • Ez is nagyon nehéz kérdés. Ha feltétlenül választanom kellene, akkor a Green+ lenne a választásom, de az újabb termékek közül a Future is az egyik kedvencem. Persze az ősszel érkező új termékek is nagy favoritok lesznek nálam.

Az interjút készítette: Kóródi Gréta

Kategória: Interjúk

1 hozzászólás

Dobosné Margó · 2021.06.21. - 19:34

Hálával tölt el, hogy képviselhetem a Flavom Max Klubot, több mint 12 éve fogyasztom a családommal, barátaimmal együtt a termékeket, és örömmel adom át a jó hírt mindenkinek. Kedvemceim a Max+, Protect, Joy, és a Future:
Köszönöm a Gaál családnak, hogy részese lehetek ennek a csodának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük